Treinkaartje kopen met ov chipkaart


treinkaartje kopen met ov chipkaart

zo een papier kaartje voldoende? Actietreinkaartjes ( inclusief groepsretour ) die als e-ticket worden geleverd moeten vooralsnog altijd worden uitgeprint. Ook als je met enige regelmaat met de bus, tram of metro reist ben je vaak duurder uit als je in die vormen van openbaar vervoer een los kaartje wil kopen. Morgen ga ik met de trein voor de eerste keer, maar ik heb verhalen van mijn zus en moeder gehoord dat je met een ov snel fouten kan maken dus ik zat zo te twijfelen of ik met ov chipkaart wil of met een treinkaartje. U moet daarna wél in- en uitchecken, ook al staat uw herkomst en bestemming op het kaartje. Op e-tickets staat een QR-code. Vind voordat je in Nederland aankomt een verkooplocatie. Je kunt kiezen uit een anonieme OV-chipkaart of een wegwerpchipkaart. Je koopt beide kaarten bij een balie of automaat, op vliegvelden, op stations en bij tabaks- en gemakszaken of in supermarkten. Treinkaartje kopen bij het loket, op veel grotere stations zijn nog steeds loketten aanwezig, al heten deze tegenwoordig Tickets Service-balie, of op sommige stations OV-shop. Daarna print je op een A4-papiertje je e-ticket uit.

Dat kan met zowel een persoonlijke als een anonieme OV-chipkaart.
Ook als je met enige regelmaat met de bus, tram of metro reist ben je vaak duurder uit als je in die vormen van openbaar vervoer een los kaartje wil kopen.
Dat geldt helemaal voor kinderen of senioren, die met een persoonlijke ov-chipkaart leeftijdskorting kunnen krijgen.

Heb je al een OV-chipkaart? Zie verder bij ov-chipkaart. Je kunt niet met briefgeld betalen bij de automaat. Er hoeft geen geld op gezet te worden. heb je al een OV-chipkaart? Blijf je langer in Nederland? Sterker nog, als je zeer incidenteel met de trein gaat, is het e-ticket vaak veel aantrekkelijker dan de ov-chipkaart.

Dit kaartje is misschien wat makkelijker: je gaat naar de kaartautomaat en koopt hier je kaartje. Je kunt beide kaarten kopen bij een balie van een vervoerder, de automaat op het station, een tabaks- en gemakszaak of een supermarkt. Filmpjes over de werking van de NS-kaartautomaat. Maar er is wel een belangrijk verschil, het kaartje heeft nu een chip, en wordt daarom ook wel eenmalige chipkaart genoemd. Als je een treinkaartje op het station koopt, dan lijkt dit erg op het ouderwetse papieren treinkaartje. Betaalmogelijkheden verschillen per automaat.


Sitemap